Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I onsdags samlades ett hundratal tillresta Tottenhamsupportrar på en pub, ett dygn innan Europaliga-matchen mellan Olympique Lyonnais och Tottenham. Plötsligt stormades puben av ett 50-tal maskerade män. Enligt vittnen slog de sönder dörrar och slängde stolar och andra föremål på supportrar. Attacken skedde i två vågor och tre Tottenhamfans rapporteras ha skadats och ha förts iväg i ambulans.

Ingenting tyder på att angreppet utförts av fans till Olympique Lyonnais utan vittnen pekar istället ut högerextremister. En brittisk journalist som var på plats säger till BBC att de attackerande gjorde Hitlerhälsningar. Den franska radiokanalen RMC Sport, rapporterar att Tottenham-supportrarna troligtvis attackerades för att klubben är "känd för att vara judisk".

Tidningen Le Progrès citerar flera ögonvittnen som beskriver angriparna som skinnskallar. Även polisen misstänker att en högerextrem gruppering låg bakom attacken, rapporterar BBC News. Tottenhamsupportrar utsattes för en annan antisemitiskt motiverad attack så sent som i november förra året. Då knivhöggs en supporter på en pub i Rom när laget skulle möta Lazio.

En rapport från det judiska samfundets skyddsservice (SPCJ) visar att 22 antisemitiska hatbrott anmäldes i Lyon förra året. Totalt anmäldes 614 sådana brott i Frankrike vilket är en ökning med 58 procent jämfört med 2011. Times of Israel rapporterar att många judar valt att lämna Frankrike för England på grund av fruktan för sin säkerhet.

Ämnen i artikeln