Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Stiftelsen Expo ska tillsammans med Civil Rights Defenders bedriva ett projekt vars syfte är att stärka respekten för och tillgången till mänskliga rättigheter i Sverige.

Det sker genom ett arbete riktat till makthavare inom offentliga institutioner för att öka kunskapen om brister i samhället ur ett rättighetsperspektiv, och ett utbildningsarbete riktat till minoritetsgrupper som utsätts för rättighetskränkningar. Projektet finansieras av Svenska PostkodLotteriet.

Den nya tjänsten ska tillsammans med projektledare ta fram utbildningsmaterial riktade till minoritetsgrupper om hatbrott och diskriminering. Utbildaren ska även arrangera utbildningar där materialet används. Tjänsten innefattar även att föra dialog med företrädare för minoritetsorganisationer samt andra nyckelpersoner som når ut inom minoritetsgrupper i Sverige.

Projekttid: januari 2014 – mars 2016.

Vem vi söker

Vid rekryteringen till denna tjänst läggs stor vikt vid vem du är och din förmåga att bygga relationer. Erfarenhet av att hålla och ta fram utbildningar om rasism, hatbrott och diskriminering är en god merit. Så även kunskap om organiserad intolerans. God initiativförmåga, förmåga att arbeta självständigt samt egna erfarenheter av rasism och diskriminering är meriterande.

Tjänsten är på heltid med start 1 januari 2014 och utgår från Stiftelsen Expos kontor i Stockholm.

Lön enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

Ansök genom att skicka CV och personligt brev till [email protected].

Sista ansökningsdag är 29 november.

Ämnen i artikeln