Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Mangs personporträtt lästes upp bakom stängda dörrar
(12-07-09) Rättegången mot Peter Mangs går långsamt mot sitt slut. Under förmiddagen spelade tingsrätten upp tidigare polisförhör där Mangs fick ta del av misstankarna mot honom. Mangs höll under dagen för öronen och läste ur sin bok.

Tunga bevis mot Mangs(12-06-26)Rättegångsförhandlingen mot den misstänkte seriemördaren Peter Mangs fortsatte på tisdagen med att åklagaren gick igenom mordfall och mordförsök. Mangs advokat frågade ut vapenexperten om de metoder som använts för att koppla Mangs vapen till flera skjutningar.

Mangs höll för öronen när vapenexpert vittnade(12-06-25)På måndagen hördes en vapenexpert om den misstänkte seriemördaren Peter Mangs vapen. Utläggningen fick Mangs att vid flera tillfällen hålla för öronen.

Vittne pekade ut Mangs som skytten(12-06-18) Efter dagens vittnesmål med en 59-årig man som Peter Mangs misstänkt ha avlossat två skott mot har samtliga mord och mordförsök gåtts igenom i rätten. 59-årigen pekade på måndagen ut Mangs som gärningsman.

Mangs svarar inte på frågor
(12-06-05) På tisdagen behandlades skottlossningen mot tre personer utanför badpalatset Aq-va-kul i Malmö 2010. Peter Mangs som misstänks för dådet, svarade inte på frågor.

Mangs nekar till skott mot bil(12-06-04) När rättegången mot Peter Mangs återupptogs på måndagen behandlades två skottlossningar i mars 2010 i Malmö. En mot en polisstation och den andra mot två män i en bil.

Mangs om skjutningen mot Islamic center(12-05-31) Under rättegångens sjunde dag behandlades bland annat mordförsöket vid Islamic center i Malmö 2009. Mangs misstänkts för att ha skjutit in i ett rum där ett antal personer befann sig efter kvällens bön. Mangs nekar till brott.

Mangs bedrev en omfattande kartläggning
(12-05-29) Två av de tolv mordförsök som Peter Mangs misstänks för togs upp i rätten på tisdagen. Även Peter Mangs kartläggning av personer behandlades.

Peter Mangs skyller mord på vänner(12-05-28) Peter Mangs berättade under rättegångens femte dag om sin förmåga att förstå alla politiska infallsvinklar. Under dagen behandlades mordet på en 23-årig man som Mangs misstänks för.

Mangs köpte litteratur från nazistorganisation

12-05-24) Peter Mangs köpte litteratur från den amerikanska nazistorganisationen National Alliance. Bland titlarna organisationen tillhandahöll vid tidpunkten finns bland andra The Hunter, en bok vars handling kretsar kring en man som skjuter invandrare.

Mangs anklagade sin granne för mord
(2012-05-24) Under rättegångens fjärde dag hördes Peter Mangs om mordet på en 65-årig man i Malmö 2003. Dagarna innan dådet hade Mangs när han var i kontakt med psykiatrin uttryckt en nyfikenhet för mord och döden.

Erkände mord för barndomsvän
(2012-05-22) En barndomsvän till Peter Mangs berättade under rättegångsförhandlingarna på tisdagen att han i oktober 2010 erkände mordet på Trez West Persson.

Breivik erbjuder Mangs sitt stöd
(12-05-21)Anders Behring Breivik har skrivit brev till den misstänkte serieskytten Peter Mangs och till Beate Zschäpe, som misstänks för tio mord och som ingick i en nazistisk terrorcell i Tyskland. I anteckningar har Breivik skrivit att han vill erbjuda moraliskt stöd.

Höll fingret på avtryckaren i samtal med polisen
(2012-05-15) UPPDATERAD. Under rättegångens andra dag mot Peter Mangs redogjordes för mordet på 20-åriga Trez West Persson. Hennes 22-åriga bekant som var med vid tillfället och som också blev skjuten hördes på tisdagen av rätten. Mangs nekar till att han är gärningsmannen.

Tystnaden kring Mangs

(12-05-15) Peter Mangs spred skräck i en hel stad, nästan alla hans offer var av utländsk bakgrund. Trots det är samhällets reaktioner svalt. Det kan finnas flera förklaringar till det. På senare tid har främlingsfientligheten tagit en större plats i vår vardag och vi har sett många dödliga våldsdåd utförda av högerextremister. Har vi vant oss?

Försvaret: inget binder Mangs till skjutningarna(12-05-14) Rättegången mot den misstänkte serieskytten Peter Mangs i Malmö inleddes på måndagen. Bakom pansardörrar och under kraftig bevakning av polis och vaktstyrka står han nu åtalad på 21 punkter, varav tre mord.

Ekeroth: Partier delar serieskyttens världsbild(12-05-08) Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth anklagar flera politiker för att dela serieskytten Peter Mangs antisemitiska världsbild. På sin blogg pekar han bland andra ut Miljöpartiets och Vänsterpartiets partiledare. Flera politiker tycker anklagelserna är för absurda för att ta på allvar.

Serieskyttens förebilder

(12-05-07)Serieskytten i Malmö, Peter Mangs, misstänks för tre mord och 12 mordförsök. Han lockades av den konspiratoriska världsbild som han delar med den våldsamma milisrörelsen i USA.


Malmöskytten åtalad

På måndagen presenterades åtalet mot den misstänkte serieskytten i Malmö, Peter Mangs. Han åtalas för tre mord och tolv mordförsök mellan 2003 och 2010 samt ett fall av förberedelse till mord. Nästan alla offer hade utländsk bakgrund.

Serieskytten Mangs snart inför rätta
(12-04-18)Datum för rättegången mot den mordmisstänkte serieskytten Peter Mangs är nu satt. Processen som beräknas ta närmare 200 timmar i Malmö tingsrätts säkerhetssal inleds den 14 maj.

Serieskytten i Malmö misstänks för nya brott

(12-03-21) Peter Mangs som åtalas för tre mord och 15 mordförsök, misstänks nu även för bland annat övergrepp i rättssak.

Ämnen i artikeln