Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Ett trettiotal högerextremister ertappades i mitten av april förra året av polis som fått tips om en förestående sammandrabbning mellan högerextremister och vänsterextremister på Gamla torget i Mölndal.
Nu åtalas den ledare för Nationaldemokraternas ungdomsförbund i Kungälv som greps på platsen med mammas bil full med vapenliknande föremål. Åtalet rör grovt brott mot knivlagen.

Totalt rör det sig om ett tjugotal föremål i form av träpåkar, basebollträn, en yxa, knivar och en strumpa med metallkulor. Dessutom fann polisen en komradio i bilen av den typ som använts av Nationaldemokraternas vaktstyrka i Göteborg vid tidigare tillfällen.

20-åringen nekar till brott och säger i förhör att han varit ute och delat flygblad i området under dagen och först långt senare upptäckt att någon eller några lagt de vapenliknande föremålen i hans bil.
Komradion och en morakniv medger han att de är hans.

20-åringen har idag lämnat Nationaldemokraterna och deltog senast på Nordiska förlagets releasefest i Göteborg den 29 januari. Detsamma gäller den distriktsorganisatör för Nationaldemokraterna som fanns i gruppen. Han är idag aktiv i Nordiska förbundet och Nordiska förlagets verksamhet.

Ämnen i artikeln