Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Den berusade mannen klev på bussen i Norrtälje och var till en början trevlig mot sin medpassagerare, skriver Norrtelje tidning på nätet. Sen hände något som förändrade stämningen.

– Helt plötsligt säger han att han ska slå mannen och plockar fram en flaska som han börjar försöka slå sönder mot bussrutan, säger Susanne Abrahamsson, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen, till Norrteljetidning.se.

När flaskan inte gick sönder började mannen istället slå den i huvudet på sin medpassagerare. Sen följde han upp med flera knytnävsslag innan misshandelsoffret lyckades brotta ner den berusade mannen på golvet. Mannen greps senare av polis som kommit till platsen.

Åklagare begärde mannen häktad på lördagen och i söndags häktades han av tingsrätten. Polisen i Norrtälje säger att det rör sig om ett hatbrott.

– Målsägaren har invandrarbakgrund och mannen uttryckte att han var rasist medan han slog, säger Susanne Abrahamsson till Norrtelje tidning.

Brottsoffret fördes med ambulans till sjukhus efter misshandeln. Enligt tidningen ska han ha svårt att äta och tala. Han ska också ha chockats av misshandeln.