Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Bakgrunden är att Skatteverket gjort en utredning angående Daniel Höglund efter att det har ifrågasatts att att han verkligen varit bosatt i kommunen. Hans familj har hela tiden bott kvar i grannkommunen Vargön i Vänersborgs kommun.

Enligt Radio Varan visar Skatteverkets utredning att Höglund i praktiken inte varit bosatt i Grästorp, trots att han varit skriven i kommunen sedan den 17 juni i år. Därför skrev Skatteverket över honom till Vänersborgs kommun i måndags.

Grästorps kommun har fullmäktigemöte imorgon torsdag. Daniel Höglund har tre veckor på sig att överklaga ärendet till Länsstyrelsen.

Grästorps kommunalråd Roger Andersson (C) uppger till Radio Varan att kan det finnas en annan person i kommunen som kan ta Daniel Höglunds plats i kommunfullmäktige. Minst en av Svenskarnas partis valsedlar innehöll ett annat namn. Denna person måste nu tillfrågas om han vill representera partiet.

Radio Varan är Vara folkhögskolas radioprogram, som sänder på närradiofrekvensen över kommunerna Essunga, Grästorp och Vara.