Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Hela tiden kommer nya uppgifter om terrordådet i Paris, i bland motstridiga. Det vi vet är att sju terrorister uppges dött i samband med attacken. Samtidigt är en person som beskrivs som direkt inblandad i fredagens terrordåd efterlyst och på flykt. Minst 129 personer dödades och 352 skadades, varav ett hundratal allvarligt.

Av de terrorister som utförde dåden några namn hittills offentliggjorts av franska myndigheter, varav några som sprängde sig i attacken och en som nu uppges var på flykt och har efterlysts internationellt, rapporterar The Guardian. Samtidigt framkommer det hela tiden nya medieuppgifter om ytterligare personer med koppling till terrordåden.

Attentatsmannen Omar Ismaïl Mostefai, 29 år och fransk medborgare. Han är född och uppvuxen i Courcouronnes söder om Paris. Fransk underrättelsetjänst ska ha haft Mostefai på en lista över personer som radikaliseras. De fick upp ögonen på honom 2010 då han började spendera mer tid i en moské som ska ha "radikala" kopplingar. Han har dock aldrig åtalats för att ha varit medlem i en terroristorganisation.

År 2013 ska underrättelsetjänsten förlorat alla spår till Mostefai, och nu utreds om han under den perioden befunnit sig i Syrien. Omar Ismaïl Mostefai utlöste sitt bombbälte vid Konserthallen Bataclan.

Samy Amimour, 28, namngavs av franska myndigheter på måndagen. Han var en av dem som sprängde sig själv vid konserthallen i Bataclan. Han är född i Paris. 2012 var han misstänkt i en terrorutredning, men försvann från radarn och har varit internationellt efterlyst. Även Amimour har befunnit sig i Syrien, där hans pappa förra året ska ha försökt övertala honom att komma hem, något som misslyckades.

En annan person som namngetts är Salah Abdelsam, 26 år. Mannen uppges vara på flykt och misstänks för att ha hyrt den bil som användes vid attacken vid konserthallen Bataclan. Abdelsam är fransk medborgare och född Belgien. Bara timmar efter terrordådet stoppades Abdelsam och ytterligare två personer i en kontroll vid den belgiska gränsen. Då figurerade inte hans namn i utredningen och han släpptes av polis.

Hans bror Brahim Abdeslam uppges ha sprängt sig själv vid ett café i Boulevard Voltaire. Han var fransk en medborgare som bodde i Belgien.

Belgaren Abdelhamid Abaaoud, 27, är den person som nu pekas ut som den som har planerat och delvis finansierat dåden. Han tros befinna sig i Syrien och där strida för Islamiska staten. Abaaoud är sedan tidigare efterlyst efter en skottlossning i Verviers i Belgien i januari i år. Han har även synts på propagandafilmer framställda av Islamiska staten. Han är kopplad till en terrorcell i Bryssel. I juli dömdes han i sin frånvaro till 20 års fängelse för att ha lett en av Belgiens största nätverk för att rekrytera jihadister till Syrien och anklagas för att ha planerat flera terrordåd.

I utredningen finns det fler uppgifter som pekar på en koppling till Belgien. En av terroristerna vid Stade de France uppges ha bott i Belgien och deltagit i strider för Islamiska staten, enligt rapporter från Washington Post.

Vid Stade de France hittades även en 25-årings pass, som namngetts av vissa medier, men inte av franska myndigheter. Passet tillhör en person som registrerat sig som flykting på den grekiska ön Leros i oktober. Hans fingeravtryck matchar också de som togs av passets innehavare i Grekland. Han sprängde sig till döds utanför Stade de France. Tidningen The Guardian påpekar att det inte går att utesluta att passet som hittats varit förfalskat eller stulet.

Efter terrordådet har minst sju personer gripits i den belgiska förorten Molenbeek i området kring Bryssel, fem av dem har nu släppts. De två andra ska ha åtalats. Personer från förorten har figurerat i en rad tidigare terrorutredningar, rapporterar AFP. En av de ansvarige för terrordådet i Madrid 2004, där 191 personer dödades efter att bomber placerats i pendeltåg, kom ifrån området. 2014 dödades fyra personer vid en attack i det judiska muséet i Bryssel. Gärningsmannen hade vistats i Molenbeek.

Även i utredningen efter terrordådet i Paris i januari mot satirtidningen Charlie Hebdos redaktion och en judisk livsmedelsbutik ledde spåren till Molenbeek. En av gärningsmännen hade beväpnat sig i förorten.

Vapnen som användes av en terrorist i ett misslyckat attentatsförsök i augusti 2015 på ett tåg från Amsterdam till Paris kom från Molenbeek. Tre personer skadades i dådet.

Ytterligare gripandens uppges ha gjorts i räder i Toulouse, Grenoble, Jeumont och Bobigny, rapporterar The guardian.