Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

- Jag älskar Hitler. Människor som er skulle vara döda idag, säger en påtagligt berusad John Galliano i en video som sprids på nätet.

Enligt uppgifter från flera medier pratar Galliano med ett par som han av någon anledning retar sig på. Han fortsätter med att säga att parets förfäder borde vara "gasade" till döds.

Filmen spelades in av ett par på parisbaren Le Perle. Kort efter att filmen spelades in omhändertogs Galliano av polis. Enligt brittiska BBC kommer han nu att åtalas för sina antisemitiska uttalanden.

Utspelen från den världsberömde modedesignern har fått hans arbetsgivare, modehuset Dior, att reagera. I tisdags valde de att sparka Galliano.

Skådespelerskan Natialie Portman är en av dem som tagit avstånd från Gallianos åsikter. Trots att hon tecknat ett sponsorkontrakt med Dior valde hon en klänning från en annan designer när hon besökte Oscarsgalan.

John Galliano sa i ett uttalande att han oreserverat ber om ursäkt för sina rasistiska uttalanden. Samtidigt förnekar han att han begått något brott:

- Jag förnekar anklagelserna mot mig och har samarbetat med polisen fullt ut, sa han enligt BBC.