Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Zandra Pettersson (SD) är suppleant i partistyrelsen och ordförande i Sverigedemokraternas distrikt Västra Götaland Väst. På fredagen tog hon del av Expos avslöjande om Thomas Olin (SD), som bland annat sitter Mölndals kommunfullmäktige och är ersättare i kommunstyrelsen.

 

Expo avslöjade på torsdagen att Olin (SD) spridit våldsromantiserande inlägg. Att han har delat twitterinlägg från kända nazister och själv ger uttryck för konspirationsteorier om att ”vita kommer att avrättas”.

 

– Det är oroväckande det som artikeln visar och något som vi måste åtgärda. Sprider man rasism i vårt parti så visar vi var dörren är, säger Pettersson till Expo.

 

Zandra Pettersson (SD) uppger att hon kommer ta kontakt med partikamraten Thomas Olin, och att hon personligen kommer att ta upp ärendet i partistyrelsen.

 

– Sedan får vi prata med Mölndals ordförande och distriktsstyrelsen. Det är en demokratisk gång som måste göras.

 

Att Sverigedemokraterna skulle ha särskilda problem med en rasistisk kultur i just Mölndal - där en politiker kunnat sprida denna typ av propaganda utan att saken uppmärksammats, förnekas av Pettersson (SD).

 

Texten har tillfogats en rättelse 20200904 klockan 16:30. Tidigare i artikeln uppgavs Zandra Pettersson vara partistyrelseledamot, rätt ska vara suppleant i partistyrelsen.

Ämnen i artikeln