Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Christoffer Dulny med en bakgrund i Sverigedemokraterna är en profil inom den svenska vit makt-miljön . I maj förra grundade han och vit makt-veteranen Daniel Friberg organisationen Nordisk alternativhöger. Det är en antisemitisk, nyfascistisk organisation som inspirerats av den amerikanska alt-rightrörelsen, som såg ett uppsving under Donald Trumps presidentsvalskampanj. 

Attackerade motdemonstrant

Under valrörelsen gav Dulny sitt stöd till den tidigare ordföranden för Sverigedemokraternas ungdomsförbund, Gustav Kasselstrand, och hans nya parti Alternativ för Sverige, AfS.

Christoffer Dulny är misstänkt för att i samband med en AfS-demonstration i Stockholm den 26 maj i år gett sig på en motdemonstrant och slitit till sig hennes plakat. Kvinnan som anmält händelsen beskrev efteråt att hon kände rädsla och att Dulny betedde sig aggressivt. Hon berättade även för polisen att andra AfS-demonstranter jublat när Dulny tog plakatet och att de skrek okvädningsord mot henne. Händelsen finns dokumentead på film. 

För händelsen åtalas Dulny för ofredande. Han är även misstänkt för ytterligare ett brott, ringa vapenbrott. Det handlar om att polisen beslagtagit fem burkar pepparsprej som de fann i hans bostad. För det brottet finns ytterligare två misstänkta.

Ämnen i artikeln