Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

EDL satsar på europavalet
Hope not hate. English Defence Leauges, EDL:s ledare Stephen Lennon meddelar att organisationen kommer att bli ett politiskt parti. Lennon uppger att det är osäkert när partiet kan ställa upp för val, men att de satsar på valet till europaparlamentet 2014. För fem månader sedan gick Lennon med i British Freedom Party, BFP. Lennon kommer nu att lämna partiet. Kevin Carrol, även han i EDL:s ledning och viceordförande i BFP fortsätter dock att kandidera för BFP.

Nämndeman i Mangsmålet anmäld för jäv

SVT: På torsdagen anmälde Peter Mangs advokater en av nämndemännen för jäv. Försvaret vill att rättegången tas om. Anledningen till nämndemannen anklagas för jäv är att han suttit i polisnämnden där Peter Mangs diskuterats. Tidigast nästa fredag meddelar tingsrätten om de bedömer att nämndemannen varit jävig.

Rasistisk skylt på polisstation

Aftonbladet. När polisen invigde en ny polisstation i Rosengård upptäcktes texten "apegården" på en skylt utanför ett konferensrum. Polisstationen ligger i samma område som en polis för ett par år sedan kallade ungdomar för "apajävlar" och "blattajävlar". Närpolischefen Bengt Hersler säger att skylten är oacceptabel. Han poängterar dock att det inte är helt säkert att det är en polis som står bakom den eftersom stationen fortfarande är en byggarbetsplats.

Koranbrännande pastor demonstrerade utanför skola

Detroit Free Press. Den antimuslimska Pastorn Terry Jones demonstrerade i onsdags utanför en skola mot att studenter mobbas av muslimer. Jones budskap var att den påstådda mobbningen var en följd av att antalet muslimer ökat. Jones har tidigare bränt koranen i sin kyrka, något som ledde till protester och upplopp i Afghanistan. Han har även marknadsfört den antimuslimska filmen Innocence of muslims, som ledde till våldsamma reaktioner i flera länder.

Ämnen i artikeln