Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Skattebetalarnas förening skulle bli ett språkrör för Sverigedemokraterna. Vi berättar om hur kuppen planerades av mångmiljonären Carl Lundström, Sverigedemokraterna och centralfigurer i främlingsfientliga nätverk. Vi pratar med journalisten Jerry Mitchell som nystat upp ett 40 år gammalt mord och berättar om nazisterna som inledde revolutionen som slutade med Sveriges första terrormål. Dessutom följde vi med en överlevande tillbaka till Auschwitz.

Mer ur innehållet

Ledare
Richard Slätt om Sverigedemokraternas försök att ta över kontrollen av Skattebetalarnas förening.

Fraktionsstriderna splittrar SD-toppen
Trots valberedningens förslag till ny partiledare, Jimmie Åkesson, fortsätter kampen om makten i partiet. Partiledaren Mikael Jansson har meddelat att han ställer upp som partiledarkandidat. Dessutom har en tredje kandidat presenterats.

Mississippimord på väg att klaras upp
Det har gått över 40 år sedan morden på tre medborgarrättsaktivister i Philadelphia i Mississippi. I början året ställdes till slut Edgar Ray Killen inför rätta. En av dem som kan ta åt sig äran för åtalet är journalisten Jerry Mitchell.

Lögnkampanj av Dansk Folkeparti
I en av Dansk Folkepartis valannonser publicerades 12 citat som danska politiker och kulturpersonligheter påstods ha sagt. Citaten var i själva verket hämtade från den rasistiska lobbyorganisationen Den Danske Förening och den norska föreningen Forum mot Islamofiering.

Reportage: Krigsförklaringen
De skrev ner sina drömmar om en vit revolution. Steg för steg skulle infrastruktur och viktiga institutioner förstöras. Planerna slutade med krossade fönster och en historisk rättegång. Expo har kartlagt nazistcellen i Västmanland.

60 år sedan befrielsen
Den 27 januari 1945 befriades Auschwitz av den Röda Armén. Expo deltog vid minnesceremonin 60 år senare. Läs om en överlevares resa tillbaka till Auschqitz och hur folkmordet påverkat flera generationer.

Brev
I varje nummer av Expo väljer redaktionen ut ett antal brev som vi anser vara av intresse för fler läsare av tidningen. Har du någon fråga är du välkommen med dem till oss på [email protected]
Expo läser och besvarar alla brev som kommer till redaktionen men kan av utrymmesskäl inte publicera alla. Redaktionen förbehåller sig rätten att redigera eller förkorta brev som publiceras i tidningen.

Noterat i marginalen
Svågerpolitik och vinförsäljning. Är Sverigedemokraterna på väg att bli ett sydsvenskt familjeföretag?

Gästkrönika
Journalisten Olle Palmlöf om vikten att fråga var fördomarna från början kommer.