Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Under de senaste 25 åren har 23 människor dödats av personer som fostrats i den nazistiska rörelsen. Expo har i samarbete med Expressen träffat offrens anhöriga, mött förövare och granskat en rörelse där våld, hot och kriminalitet är en del av ideologin. Dessutom. Tysk polis har kartlagt ett internationellt underjordiskt nätverk av distributörer av vit makt-musik och mångmiljonären Carl Lundström har dragit i gång ett nytt främlingsfientligt projekt.

Mer ur innehållet

Ledare
Daniel Poohl om nazismens yttersta konsekvenser.

Vit makt-bolag utreds
Det svenska vit makt-bolaget Nordvind records utreds av tyska polis. Bolaget misstänks ingå i ett nätverk som sprider olaglig musik till Tyskland.

Fler kvinnor i tyska extremhögern
Tyska extremhögern lockar allt fler kvinnor. Nu varnar experter för att det kan göra rörelsen mer rumsren.

I fokus
Lågkunjunktur inte lika med guldläge för Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna har fel
Utdrag ur Expo utbildnings nya argumentationsguide.

På djupet
Extremhögerns dragningskraft minskar inte för att organisationen förbjuds, menar Gustav Fridolin som har besökt Tjekien.

Lundströms comeback
I över 20 år har mångmiljonären Carl Lundström, alias Knäckebröds-Kalle, figurerat i högerextrema sammanhang. Nu har han dragit i gång ett nytt projekt.

I backspegeln
Genom vapenindustrins omfattande lån och konfiskeringen av tysk-judisk egendom lyckades Hitlerregimen under 1930-talet stärka den nazistiska diktaturen och påbörja en snabb upprustning.

Intervjun
Rosa Taikon om att vara arg.

Kultur
Socialdemokraten Sigrid Gillner drogs till Hitlertysklands moral. Nu undersöker författaren Eva F Dahlgren hennes livsöde.

Krönika
Natalia Kazmierska: Det verkar vara lätt att förklä vardagsrasistiska klyschor till mediesarkasmer.