Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Internationella nätverk, hets mot muslimer och kamp för enad front i Europaparlamentet. Expo granskar den europeiska extremhögern inför det kommande valet till EU-parlamentet. Dessutom. Möt fyra olika grupper som sprider antijudiska stereotyper på internet. Vi synar traditionalismen – rörelsen som enar nazister, muslimska konvertiter, ryska nationalister och prins Charles av England. Och en unik sammanställning om nazismens kvinnor som blir allt fler.

Mer ur innehållet

Ledare
Daniel Poohl om att det är dags att sluta förvånas över extremhögerns framgångar i Europa.

Näthets
På internet gror de antisemitiska föreställningarna. Möt fyra olika grupper som deltar i spridandet av antijudiska stereotyper – från nazister till vänsteranhängare

Kamp mot det moderna
Vad förenar svenska nynazister, muslimska konvertiter, ryska nationalister och prins Charles av England? Svaret är den religiösa filosofi som kallas traditionalism.

I fokus
När Sverigedemokraterna själva ska definiera rasism och rasistiska tendenser i samhället blir det något helt annat än den gängse bilden.

Kvinnor i nazismen
Kvinnorna i den svenska vit makt-rörelsen blir allt fler. De flesta är unga och har låg utbildning, många får barn tidigt och flera är straffade. En unik sammanställning hämtat från den kommande boken "God dag kamsyster".

Nationaldemokraterna tar hjälp av nazister
Nationaldemokraterna, som har kommunala mandat i Södertälje och Nykvarn, samarbetar med våldsamma nazistgrupper för att nå ut med sin propaganda.

Rasism i USA:s Kongress
The Federation for American Immigration (FAIR) är en av USA:s viktigaste lobbygrupper mot invandring. Nu visar en visar en granskning att organisationen har ett tvivelaktigt förflutet och kopplingar till vit makt-rörelsen.

I backspegeln:
Antisemitismen behöver inga judar för att ­existera. Sverige är ett bra exempel på detta. I flera hundra år frodades avskyn mot judarna, långt innan en enda flyttat hit. Mats Adolfsson skriver historien om judehatets uppkomst i Sverige.

Krönikor:
Peter Birro: "Spike Lee har satt sig i knät på Italiens facister."
Nick Lowles och David Williams från Searchlight: "Vårt mål är att hindra det fascistiska BNP från att vinna mandat."
Louise Djurberg: "Hatten av för Karl Gerhard som utnyttjade sin yttrandefrihet och riskerade något betydligt värre än en smäll på käften."

Nya kultursidor
Expo utökar sin kulturbevakning. Anna Lindberg ställer sig frågan om den senaste "dalafebern" har några kopplingar till nationalism.