Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I september avgörs Sverigedemokraternas framtid. Efter att ha satsat över 20 miljoner kronor står nu partiet inför sitt ödesval. Men vilka är det som ska representera Sverigedemokraterna i riksdagen om partiet når sitt mål? Och hur kommer det sig att partiet trots optimismen förlorar så många mandat runt om i landet. Vi granskar Sverigedemokraternas riksdagskandidater och berättar om ett parti där den interna organisationen har fått stå tillbaka för drömmen om en plats i riksdagen.

Mer ur innehållet

I fokus
"Det är hög tid att den selektiva antirasismen ersätts med en konsekvent antirasism", skriver Jonathan Leman.

Sverigedemokraternas kandidater kopplade till vit makt-rörelsen
Bland Sverigedemokraternas valkandidater finns förintelseförnekare, vit makt-konsumenter och personer som rör sig i gråzonen till vit makt-världen, visar Expos granskning.

Homohat ett växande problem i Afrika
Förtrycket mot homosexuella i Afrika ökar. Bakom hatet står såväl regimer, polis som afrikanska kyrkoledare, ofta understödda av högerkristna missionärer från väst.

Reportage: Sanna finnar
Råare debattklimat, mordhot mot politiker och stigande opinionssiffror för partiet Sannfinländarna. Vi åkte till Finland för att berätta om ännu ett högerpopulistiskt parti på frammarsch.

På djupet: Rasismen i Norge
Fremskrittspartiet är ett av landets största partier. Men någon mer radikal högerextrem rörelse finns det knappt i Norge. Henrik Lunde förklarar varför vårt grannland klarat sig undan en aktiv vit makt-rörelse, och vilka som försöker ändra situationen.

I backspegeln:
Han hjälpte judar undan Hitlerregimens förföljerlser. Ändå är det få som idag känner igen hans namn. Joakim Langer och Pelle Berglund berättar historien om Constantin Karadja, en bortglömd hjälte.

Intervjun: Günter wallraffar vidare
Den grävande journalisten Günter Wallraff är tillbaka. Den här gången med brunkräm och svart peruk.

Krönikor:
Jan Gradvall om att Sverige behöver en Billy Bragg.
Hanna Riisager om att förenkling är det rakaste spåret mot fördomar.

Kultur:
"Sverigedemokraterna som den 'folkliga konstens' försvare". Partiets kulturpolitik synas.

Ämnen i artikeln