Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden antirasistisk stiftelse. Genom journalistisk granskning, utbildning och opinionsbildning arbetar vi hårt för att uppfylla visionen om ett samhälle där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.

Vi söker dig som vill jobba som bildredaktör och fotograf hos oss.  Vi tror att du har minst två års erfarenhet av liknade arbete, att du är social, kreativ och strukturerad. Du har förmågan att prioritera, strukturera och själv driva ditt arbete framåt och är van vid att arbeta i team och ta gemensamt ansvar för slutprodukten. Vidare har du god förmåga att ta till dig teknisk kunskap kring olika programvaror.

Som bildredaktör och fotograf på Expo är du en del av vår publicistiska enhet och rapporterar till vår chefredaktör. Du har strategiskt ansvar för stiftelsens bildhantering - du förser stiftelsens olika publikation och webb med bilder, fotograferar, uppdaterar stiftelsens bildarkiv och bidrar i arbetet med stiftelsens strategiska kommunikation. Du deltar i planering av innehåll och publiceringar för tidskriften Expo och expo.se. Du har också ansvar för att samordna Expos ideella fotografer.

 

Kvalifikationer

  • god förståelse för bildkommunikation 
  • bakgrund som bildjournalist och/eller relevant fotoutbildning inom området
  • förståelse för begrepp som DAM och metadata. Mycket goda kunskaper om allt som rör bildrättigheter och liknande 
  • goda kunskaper i Photoshop och Lightroom, samt förmåga att med lätthet ta till dig nya kunskaper kring annan relevant programvara
  • vana av att arbeta med större bildarkiv
  • vana av att anpassa bilder för tryck och webb
  • körkort (tjänsten innebär innebär tidvis resande)
  • minst 2 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter

Meriterande

  • Erfarenhet av att arbeta i idéburen verksamhet/ideell sektor.

Anställningsvillkor

Rollen som bildredaktör/fotograf är en tillsvidareanställning på 50 %. Anställningen påbörjas med provanställning. Tillträde snarast. Tjänsten är placerad vid vårt kontor i Stockholm. Vi tillämpar målstyrd arbetstid. 

Vi har kollektivavtal (Tjänstemän Idea, Unionen och Akademikerförbunden).

Ansökan

Vi kallar till intervjuer löpande. Skicka din ansökan som senast den 10/1 2020 till [email protected]. Ansökan ska innehålla ett personligt brev, ditt CV och gärna länk till portfolio.

Frågor

För frågor om tjänsten kontakta verksamhetschef Anna Rohlin Larsson 08-400 219 29, eller chefredaktör Anders Dalsbro 08-400 219 23. Facklig representant Unionen Haris Grabovac 08 - 400 219 85.