Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Stiftelsen Expo söker en organizer som ska arbeta med att hjälpa ideella krafter som vill starta upp lokal organisering för sammanhållning och mot rasism genom Expos plattform Tillsammansskapet. I tjänsten ligger också att ansvara kontakten med ledare för redan anslutna grupper i Jönköpings län och Norrbottens län.

Vi söker dig med erfarenhet av de organiseringsmetoder som Tillsammansskapet praktiserar och lär ut. Vi ser med fördel att du själv har erfarenhet av att ideellt har drivit en tillsammansgrupp samt att du gått Stiftelsen Expos aktivistutbildning "Organiserade för att vinna". Du ska även ha erfarenhet av att hålla utbildningar och föreläsningar samt goda kunskaper i antirasism och förkunskaper rörande de politiska miljöer som Stiftelsen Expo och Tillsammansskapet motverkar. Som orginaizer blir du en del av ett team som arbetar med att stötta och utveckla ledare och aktivister. Du har hela Sverige som arbetsplats och i tjänst blir du den första person som blivande ledare och grupper inom Tillsammansskapet har kontakt med. Tjänsten utgår från Expos kontor i Stockholm. Tjänsten är på 100 % (6 månaders provanställning). Stiftelsen Expo praktiserar målstyrd arbetstid. Vi ser med fördel att du är placerad i de regioner du ansvarar för. Sista ansökningsdag 25 december

Ansökan och eventuella frågor mejlas till vice VD tillika ansvarig för Tillsammansskapet Alexander Bengtsson, [email protected]. Ange:

"organizer utbildare" i ämnesfältet.

Lön enligt överenskommelse, kollektivavtal finns.
Facklig kontaktperson för Unionen är Anna-Sofia Quensel, [email protected]