Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Info 14 grundades 1995 som Stockholms Unga Nationalsocialister (SUNS) nyhetstidning. Namnet syftar på 14 ord av David Lane (Vi måste säkra existensen för vårt folk och en framtid för våra vita barn), som har blivit slagord för vit makt-rörelsen runt om i världen. Tidningen kom ut regelbundet och skrev nyheter från "den nationella världen". När SUNS lades ner så blev Info 14 Nationella Alliansen (NA) organ. Under ledningen för Nationella Alliansen så drev Info 14 en kampanj mot politiska fiender och bland annat så slog de sönder skylfönster till butiker som sålde Expo. Efter att det uppmärksammats i media så slog polisen till mot Info 14 vilket ledde till att organisationen splittrades.

Fram trädde då Robert Vesterlund som drev vidare tidningen fast då som en oberoende nationalsocialistisk tidning. De var också nu tidningen på allvar började vurma för politisk terrorism. Efter bilbomben i Nacka och polismorden i Malexander gav Info 14 ut en bilaga till tidningen som hette Kampnytt. I bilagan hyllade man såväl morden i Malexander som bilbomben i Nacka. Detta numret kom att bli det sista tryckta numret av tidningen.

Åtal väcktes mot numret och Robert Vesterlund dömdes till arton månaders fängelse för hets mot folkgrupp, hot mot tjänsteman och grov uppvigling. Efter detta har tidningen drivits som en "nationell nyhetsbyrå" med stor inriktning på kartläggning av antirasister och vänsteraktivister.

Info 14 är synonymt med Salemfonden som numera arrangerar Salemdemonstrationerna. Gruppen är även drivande i arrangemanget på nationaldagen i Stockholm, den så kallade Folkets marsch.

I dag drivs hemsidan av en kärna aktivister från Stockholm under hård ledning av Robert Vesterlund.

Runt Info 14 finns det olika sammanslutningar av "oberoende nationella". Ett exempel på en sådan "oberoende" grupp är Göteborgs fria nationalister. Syftet med Info 14:s kontakter med dessa "oberoende nationalister" är att skapa ett nätverk av aktivistgrupper.