Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Enligt Tomas Berglund som är prefekt vid institutionen strider praktikantens högerextrema åsikter mot vad universitetet står för, rapporterar TT.

På sin blogg skriver praktikanten bland annat "Att föranstalta massinvandring och sedan tysta dess kritiker med brännmärkning, att hjärntvätta folket så att debatt omöjliggörs, detta är ett krigsliknande tillstånd. Sådan är Breiviks bild av läget och jag tycker den har vissa intressanta drag."

Han skriver även: "Världen må vara krisartad och krigsaktig men inom mig har jag frid. Så kom an bara, kulturmarxister, plutokrater och bankirer beyond the sea, jag är beredd, jag ska nog bjuda er spetsen!"

Till den norska tidningen Verldens Gang hävdar praktikanten att han inte har uttryckt stöd för Breivik.

-Jag skildrar hur Breivik kan ha tänkt och varför han gick i krig mot mångkulturen, men jag skriver även att jag själv är emot våld, säger han

Praktikanten säger att han inte kommer protestera mot att universitetet sparkat honom. Men säger samtidigt att han förbehåller sig sin rätt att fortsätta blogga och då även om Breivik, utan att det ska tolkas som att han stöttar massmördaren, skriver Verldens Gang.

Ämnen i artikeln