Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Den misshandlade kvinnan och hennes man jobbade i slutet av januari som städare vid Resecentrum i Skövde då den nu åtalade trion dök upp. Enligt åtalet inleddes trakasserierna omgående. Den 18-åriga kvinnan skrek "jävla svartskallar" och "ni städar, ni är slavar" till paret samtidigt som hon slet ner en av dem från en städmaskin.

Enligt åklagaren eskalerade våldet därifrån. Trion omringade kvinnan och misshandlade henne svårt. Bland annat ska de ha sparkat och släpat kvinnan i håret när hon låg på marken. Efteråt kastade de ner kvinnan i en sopcontainer och låste in henne.

Filmade överfallet

Åklagarens bevisning mot den åtalade trion är stark. Förutom att flera personer blev vittnen till händelsen så spelade den 18-åriga mannen in hela händelseförloppet på sin mobiltelefon. Filmen ska nu användas som bevis vid rättegången.

Brottsmisstankarna gäller bland annat grov misshandel, olaga frihetsberövande och hets mot folkgrupp. De åtalade misstänks även ha gjort sig skyldiga till narkotikabrott och olaga vapeninnehav vid ett annat tillfälle.

Samtliga av de åtalade är kända av polisen sedan tidigare. 20-åringen har en lång rad vålds- och narkotikabrott bakom sig. Även de två artonåringarna är straffade sedan tidigare, bland annat för våldsamt motstånd och olaga hot.