Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

En 15-årig pojke i Hässleholm har nu åtalats för misshandel och olaga hot mot en 14-årig skolkamrat i januari i år. Enligt åtalet har 15-åringen utdelat ett flertal slag mot kropp och ansikte och hotat att knivskära skolkamraten, rapporterar Kristianstadsbladet.

I Uppsala har en 17-årig tonårsflicka dömts för olaga hot sedan hon skickat SMS-meddelanden med dödshot till en bekant, skriver Upsala Nya Tidning. Flickan dömdes till vård inom socialtjänsten och samtalsterapi för att komma till rätta med hennes rasistiska värderingar.

En 25-årig aktivist i Blood & Honour har i Halmstad dömts till dagsböter för att ha överfallit och misshandlat en medlem i Ung Vänster då hon delade ut antirasistiska flygblad med anledning av att Nationalsocialistisk Front veckan innan haft en demonstration på orten. 25-åringen slog den unga kvinnan med ett basebollträ.

Under tiden fortsätter Nationalsocialistisk Front att sprida nazistisk propaganda genom massutdelning av sin tidning Den Svenske Nationalsocialisten. Det är en stor propagandasatsning från NSF:s sida. Tidningen utdelas i brevlådor till flera tusen hushåll.

Ämnen i artikeln