Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

50 gripna efter attack mot det amerikanska konsulatet
SVD. 50 personer har gripits i Libyen för inblandning i attacken mot det amerikanska konsulatet förra veckan som dödade fyra ur ambassadpersonalen. Uppgifterna om anfallet utfördes spontant som en protest mot en antimuslimsk film, eller om den var väl planerad går isär. USA menar att attacken var en protest mot den antimuslimska filmen. Libyens ledare Mohamed Magarief säger att attacken har varit planerad i flera månader av personer som inte är från i Libyen.

Sex män med kopplingar till EDL döms för rasism
The Northern Echo. Sex män från South-West Durham, har dömts till böter för att ha ropat rasistiska slagord efter att fotbollslaget Middlesbrough spelat en match. Männen har kopplats till den antimuslimska organisationen English Defence League. Under rättegången har de hävdat att sångerna de sjöng efter fotbollsmatchen inte var rasistiska utan EDL-sånger. Ett 50-tal English Defence League-supportrar protesterade utanför rättsalen när domen föll.

Senator skyller upplopp på mångkulturen
The Australian. På lördagen bröt det ut oroligheter i Australien när 200 personer demonstrerade mot den antimuslimska filmen Innocene of muslims i Sydney. Den liberala senatorn Cory Bernardi kopplar oroligheterna till mångkulturen och muslimer. Han menar att mångkulturen underminerar kulturella värden och splittrar samhället. Tidigare har Bernardi kallat islam för en auktoritär, politisk och religiös ideologi. Han har även förespråkat förbud mot bärande av burka.

Kvinna trakasserades på apotek
Westhartford patch. En 55 årig man åtalas för hatbrott och olaga hot efter att han trakasserat en muslimsk kvinna på ett apotek i West Hartford, USA. Mannen hotade att slå kvinnan när hon stod i kön. Han sa även att han inte gillar muslimer och bad kvinnan att försvinna från platsen. När kvinnan lämnade apoteket följde 55-åringen efter henne och fortsatte att ropa efter henne. 55-åringen kunde gripas efter att vittnen noterat hans bils registreringsskylt.