Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Vid husrannsakan mot bolagets ägare Robert Larssons lägenhet den 22 maj beslagtogs två hakkorsflaggor och en luvtröja med påtryckt hakkors. Misstanken rörde hets mot folkgrupp.

Efter en längre tids utredning beslöt Justitiekanslern i förra veckan att lägga ned förundersökningen. Brott kunde inte styrkas.

Preskiberat
Luvtröjan var inte tryckt i tryckpress, den ena fanan var inte spridd utan var en personlig tillhörighet medan den mindre fanan hade varit utlagd på bolagets hemsida för försäljning för drygt ett år sedan vilket tangerar preskriptionstiden för skrifter som misstänks för tryckfrihetsbrott.

Robert Larsson har tidigare dömts för brott kopplade till bolagets verksamhet, såsom bokföringsbrott och hets mot folkgrupp. Det finns också ett pågående mål om hets mot folkgrupp för försäljning av en luvtröja med hakkorstryck som förmedlats på bolagets hemsida.

Inte i propagandasyfte
I det pågående målet nekar Robert Larsson till brott och hänvisar till att han själv inte är ansvarig utgivare för hemsidan och att varorna inte säljs i propagandasyfte.

- Det var till för att ha som ”myströja” hemma eller på privata platser, säger Robert Larsson i förhör med polisen apropå hakkorströjan.

Han uppger också att bolaget säljer varor för drygt tiotusen kronor i månaden.