Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Le Pen kan komma att åtalas
The Telegraph: Franska myndigheter har uppmanat det europeiska parlamentet att lyfta Front Nationals partiledare Marine Le Pens åtalsimmunitet. Frankrike vill åtala henne för att i ett tal ha jämfört muslimska böner med nazisternas ockupation. Jämförelsen gjordes i 2010. Förra året inleddes en förundersökning i Lyon mot Le Pen.

Gravid kvinna slagen i magen i rasistattack
STV: En kvinna som är gravid i femte månaden blev slagen i magen och hennes vän fick sin slöja bortsliten och misshandlades i Glasgow i september. Attacken utfördes av två kvinnor, en 28 år gammal och en 15-åring. I attacken förolämpades de misshandlade kvinnorna rasistiskt. De båda gärningsmännen har erkänt angreppet.

Lärare sparkades efter att ha påtalat antisemitism
JTA. En lärare i en förort till Lyon i Frankrike har fått sparken efter att hon klagat över flera studenters antisemitism. En rabbin skrev ett öppet brev om lärarens utsatthet. Studenter ska bland annat ha sagt till läraren att de inte vill ha judar i skolan. Det har inte bekräftats om lärarens uppsägning är direkt kopplad till de antisemitiska händelserna.