Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Breivik som under tio års tid varit aktiv i det högerpopulistiska Fremskrittspartiet har på sajten document.no publicerat en rad inlägg om Fremskrittspartiet och den europeiska antimuslimska rörelsen.

På samma sajt skriver han också att han stödjer den brittiska antimuslimska rörelsen English Defence League (EDL) och att han vill starta en norsk variant av rörelsen:

"Agendaen til den norske kulturkonservative bevegelse de neste 5 år blir derfor:

1. Avis med nasjonal distribusjon
2. Jobbe for kontroll i flere NGOs
3. Norsk EDL".

EDL bildades våren 2009 har blivit känd för sina våldsamma demonstrationer i brittiska städer och förorter. Rörelsen lockar bland annat till sig fotbollshuliganer. En svensk motsvarighet grundades under början av 2011. En av de drivande i Swedish Defence League är den tidigare sverigedemokraten Isak Nygren.

Flera av den misstänkte gärningsmannens inlägg på document.no handlar också om konspirationen om en så kallad "islamisering" av Europa och västvärlden. I ett inlägg menar Breivik att det pågår en "Islamsk demografisk krigføring" och att det skulle innebära att nationalstaterna utplånas.

Gärningsmannen menar också att han stödjer de antimuslimska "ultrakonservativa" partierna och att han inte sympatiserar med "etnonationalistiska" partier och ger som exempel British National Party och National Front.