Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Enligt rapporter hålls personer gisslan i kosherbutiken i Paris. Två personer ska även ha dödats. Fransk polis uppger att det är en man och en kvinna som håller gisslan och att mannen är densamme som på torsdag morgon sköt en polis till döds.

Mannen dömdes 2010 för ett misslyckat fritagningsförsök av en terrorist som dömts för ett attentat i Paris transportsystem 1990, rapporterar Guardian som citerar Reuters. Vid attentatet dödades åtta personer och 120 skadades.

Terroristerna kräver att polisen ger de två bröderna som mördade tolv personer på Charlie Hebdo och som befinner sig i en industrilokal utanför Paris fri lejd. Möts inte kravet hotar de att döda gisslan.

Enligt Reuters ska samtliga terrorister ha ingått i samma militanta jihadistgrupp.

Närmare 90 000 poliser deltar i aktionerna för att gripa terroristerna. Flera personer ska ha gripits i samband med händelserna.

Uppdatering: På fredagskvällen stormade fransk polis båda de platser där terroristerna höll gisslan. Tre av gärningsmännen har dödats. Även fyra personer som hölls som gisslan har dödats. En misstänkt kvinna uppges fortfarande vara på fri fot.

Totalt har 20 personer dödats i terroristattackerna i Frankrike. 16 gisslan fritogs, en från industrilokalen och 15 från den judiska matbutiken i östra Paris. Terroristen i kosherbutiken ringde under dagen upp den franska TV-kanalen BFM och förklarade att han attackerade butiken eftersom den var judisk.