Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Tommy Robinson är huvudtalare på demonstrationen i Århus. Hans riktiga namn är Stephen Yaxley-Lennon. Han är en av grundarna till English Defence League. Sedan 2009 har han varit ledare för organisationen. Yaxley-Lennon har ett förflutet i British National Party.

Pavel Chernev representerar Stop Islamisation of Europe, SIOE. 2011 ställde han upp i det bulgariska presidentvalet för Partiet för folket av nationen. Chernev har varit viceordförande för det högerextrema partiet Ataka. Han kastades 2008 ut ur partiet efter att ha påstått att han av partiledaren pressats att vittna falskt i ett misshandelsmål där Chernev själv stod som misstänkt.

Isak Nygren är talesperson för Swedish Defence League. 2011 uteslöts han ur Sverigedemokraterna efter att han motsatt sig "rasblandning" på vit makt-forumet Nordisk.

Anders Gravers Pedersen är en av grundarna till organisationen Stoppa Islamiseringen av Danmark, SIAD. Han är även ledare för Stop the Islamisation of Europe. SIAD har bland annat arrangerat counterjihad-möten i Köpenhamn och Bryssel 2007.

Ronny Alte är presstalesman för Norwegian Defence League, NDL, som grundades 2011. Organisationen fick inte ens ihop tio aktivister vid sin senaste manifestation. Från Norge talar även Arne Tumyr, ledare för Stop Islamisation of Norway, SION, den norska falangen av SIOE-nätverket. Anders Behring Breivik var en kort tid med i NDL, enligt uppgifter från den norska tidningen Dagbladet. Breiviks pseudonym på Facebook - Sigurd Jorsalafare - var vän med många i SIAN.

Alain Wagner representerar den franska organisationen Vérité, Valeurs et Démocratie, som säger sig försvara mänskliga rättigheter, demokrati och principen om separation mellan kyrka och stat. Wagner har representerat gruppen på counterjihad-möten och tidigare haft kontakter med EDL.

Michael Stürzenberger är aktiv i det tyska frihetspartiet och skriver för den främlingsfientliga tyska nyhetssajten PI-news.

Michael Mannheimer skriver även han för PI-news och föreläser om Eurabia, en konspirationsteori om hur västvärlden successivt islamiseras. I februari bötfälldes han för uttalanden om islam.