Le Pen: Ingen gaylobby i Front National

Motsätter sig hbt-lag. Front Nationals partiledare Marine Le Pen får intern kritik för att hon inte tänkt delta i en demonstration mot en planerad lag om att tillåta samkönade äktenskap i Frankrike.

Myter om Obama påverkar alla muslimer

Analys Martha Hannus. I de antimuslimska och konspiratoriska miljöerna ses valet av Barack Obama som en katastrof för USA. De antimuslimska konspirationsteorierna misstänkliggör inte bara Barack Obama, utan alla muslimer.

Konspirationsteorier om Obama får fotfäste

Obamas ursprung ifrågasätts. I USA har konspirationsteorier kring Barack Obama fått fotfäste. Nästan var tredje republikansk väljare tror att Obama i hemlighet är muslim. Andra tror att Obama för en dold agenda.

Försök till ”pinkwashing” från counterjihadrörelsen?

Kommentar Martha Hannus.

Här listas de antimuslimska talarna

Vid lördagens antimuslimska demonstration i Århus är 14 personer uppsatta på talarlistan. En del av dem är sedan tidigare kopplade till counterjihad-rörelsen. Expo listar ett urval.

Romer utsatta i hela Europa

Diskrimineras i samhället. Romer diskrimineras i Europa och på flera håll har situationen förvärrats de senaste åren. Våldet mot romer har ökat i hela Europa. Det visar en rapport av Europarådet.

EDL allierar sig med parti

Ställer upp i val. English Defence League, EDL, planerar att för första gången i organisationens historia ställa upp med egna kandidater i lokala val. Men då som företrädare för det högerpopulistiska British Freedom party, BFP.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu