Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var vid 19-tiden på söndagskvällen som pappan och sonen mötte en man och tre till fyra kvinnor på Hyllievångsvägen i Malmö.

Thomas Bull, chef för polisens hatbrottsgrupp i Malmö säger till Sydsvenskan att sonen angreps efter att pappan reagerat på att mannen sparkat undan sonens leksak.

– Pappan ifrågasatte det och då tog mannen tag i den lilla pojken och slängde ner honom på marken, säger Thomas Bull.

Samtidigt kränkte mannen dem för deras hudfärg och hotade att döda barnet, uppger polisen. Pappan blev nedslagen när han gick mot mannen. Omkring tio personer ska då ha rusat till platsen och fortsatt att misshandla pappan med sparkar och slag mot huvudet och kroppen.

– När han föll ned på marken lyfte de upp honom och försökte kasta ned honom från bron. Det är cirka fem meter till gatan nedanför, säger Bull till Sydsvenskan.

När pappan försökte hålla sig kvar ska männen ha slagit på hans händer för att få honom att falla. Då ska ett vittne sprungit fram och tagit hand om barnet. Det är fem personer som larmade polisen och misshandeln upphörde först när polissirener hördes. Mannen fördes sedan blodig och med trasiga tänder till sjukhuset.

Polisen har inte gripit någon för misshandeln. Brottet rubriceras som grov misshandel men kan komma att ändras till synnerligen grov misshandel.

Ämnen i artikeln