Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

HBT-klubb i Paris attackerades
Gay Star News: Fem män attackerade en hbt-klubb i Paris. De misshandlade ordningsvakterna och sprejade människor med tårgas. En av de som sprejades med tårgas var ordföranden för organisationen den Internationella dagen mot homofobi. Gärningsmännen sa att de "Vid koranen skulle döda alla bögar". Ingen person har gripits för attacken.

Reinfeldt till attack mot SD
TT: I ett anförande på Stockholms universitet gick statsminister Reinfeldt till angrepp mot Sverigedemokraterna. Reinfeldt sa bland att annat att partiet lyssnar på "djungeltrummorna på internet, där finns de enkla svaren där görs jobbet", sa Reinfeldt. Om Sverigedemokraterna i riksdagen sa han att "de är en förfinad form i kostym, men budskapet finns på internet, där finns fotsoldaterna". Reinfeldt sa även att det är viktigt att isolera Sverigedemokraterna i politiken. Sverigedemokraterna är ett parti som vill riva ner, inte bygga upp, menade han.

Misstanke släpps mot gravskändare
JTA: Åtalet läggs ner mot en av de tre män som misstänks för att ha vandaliserat en judisk gravplats i Aukland, Australien. Två personer är fortfarande misstänka för att sprejat nazistiska symboler, bland annat hakkorset och förstört över tjugo gravstenar.

Ämnen i artikeln