Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Partiorganet Grindvakten, vars ansvarige utgivare är veteranen Leif Zeilon/Ericsson, har efterhand blivit allt tydligare i sin framtoning. I senaste numret publiceras en dikt av nazipoeten Curt Eiberling, och en intervju med partimedlemmen Nils Erik Rydström, mjölkbonde i Moheda i Småland med ett förflutet inom bland annat Nordiska Rikspartiet, som sedan 1961 utgett Wärendsbladet. Intervjuad blir också greve Magnus Stenbock på Herrborum slott utanför Söderköping. EU-motståndaren Stenbock har tidigare odlat kontakter med Per Engdahl och Nysvenska Rörelsen.

Grindvakten har annonser för böcker som Arisk världsåskådning av den tysk-engelske antisemiten Houston Chamberlain, och Nordlandet i fara av rasbiologen Herman Lundborg.

HbP har också en maildomän och en hemsida på gång på Internet där brevskrivaren och partimedlemmen Martin Andersson från Malmö skriver om en husrannsakan hos en NS-aktivist på Ekerö, och om det mandat i Ekerö kommunfullmäktige som partiet har övertagit från SD, och som innehas av Freddy Fjällklint.

HbP har börjat distribuera flygblad vars huvudsakliga tema kan sammanfattas i en av flygbladsrubrikerna: »Ska vi dö ut?«.

© Expo 1996
(Expo nr 6 - 1996)

Ämnen i artikeln