Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

På torsdagen försökte Storbritanniens premiärminister David Cameron övertyga det brittiska parlamentet om att delta i en militär aktion mot Syrien. Parlamentet gick dock emot honom. Samtidigt befann sig den högerextrema partiledaren, Nick Griffin, för British National Party i Syrien, rapporterar Express. Griffin meddelar på Twitter att han är i Syrien för att "hindra ett krig och förhandla om fred". På en bild på BNP:s hemsida poserar Nick Griffin med Jihad Allaham, talman i det syriska parlamentet.

BNP hävdar att David Cameron avfärdar det engelska folket och gör "exakt det som bankcheferna kräver." De parlamentsledamöter som ställer sig bakom en militärintervention i Syrien kommer ställas till svars för krigsbrott, skriver partiet.

Griffin var även i juni i Syrien, inbjuden av regimen, då med följe av parlamentsledamöter från högerextrema partier i Belgien, Ryssland och Polen.

Även i Sverige har högerextremister stött den Syriska regimen. Nationaldemokraternas partiledare Marc Abramsson har uttryckt stöd i ett debattinlägg i Södertäljes Länstidning. I november förra året planerade en delegation av svenska högerextremister en resa till Syrien för att delta i strider. Resan blev dock aldrig av.

Även Nordisk Ungdom ställer sig bakom den syriska regimen. De menar att det pågår en invasion av landet och att USA kommer att "agera flygvapen för al-Qaida" om de går in i landet.

Ämnen i artikeln