Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Högerextrema bosättare gripna i Israel
JTA: Tre israeliska bosättare har gripits misstänkta för att en så kallad "Price tag" attack. Begreppet syftar på högerextrema bosättares attacker mot palestinier för att hämnas att Israel river bosättningar eller palestinskt våld mot Israeler. I Hebron misstänkts männen ha tänt på en bil. Nära branden hade det sprejats "price tag" på en vägg. De greps med vapen och tändbar vätska på sig.

Judisk pizzeria vandaliserad
JTA. En kosherpizzeria i Sarcelles, en förort till Paris vandaliserades i helgen. Hakkors sprejades på skyltfönstren. Tidigare i november varnade polisen för ett våldsamt islamistiskt nätverk i området. De sprängde en granat i ett judiskt köpcenter. I attentatet skadades en person lindrigt. I lördags rapporterades flera antisemitiska vandaliseringar runtom i Frankrike.

Bild på Jimmie Åkesson läckt
Nyheter24. En bild på Jimmie Åkesson i peruk och en Toblerone ask från 2010 har publicerats av Nyheter 24. Enligt tidningen visar bilden Åkesson håna Mona Sahlin. Till Expressen säger Åkesson att han inte har hånat Sahlin, utan att det var en "rolig grej" på en rockkryssning. Åkessons pressekreterare Linus Bylund hävdar att Åkesson klätt ut sig för att det fanns en hotbild mot honom och att han inte hade några livvakter under tiden.


Breivik får inte tillbaka sin uniform

DN. Anders Behring Breivik kommer inte att få tillbaka den uniform han själv tillverkat eller flera andra personliga föremål. Polisen har beslutat att Breiviks ägodelar ska fortsätta att vara beslagtagna. I måndags avslutades en utredning mot Breivik som pågått i 16 månader.

Ämnen i artikeln