Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

BNP:s talesperson Simon Darby menar att Griffin inte fått betalt av den Syriska regimen och att han inte vill att resan ska tolkas som att han stöder Syriens president Bashar al-Assad. Griffin reste in i Syrien genom Libanon och för att komma in i landet den vägen krävs tillstånd från syriska informations- och utrikesdepartementet.

Enligt Syrisk statlig media dödades 14 personer och 31 skadades i ett självmordsattentat i Damaskus. Griffin har Twittrat att han besökt platsen.

"Det luktar som ett slakthus. Hague vill ha dina skatter för att beväpna dessa terrorister", skriver han och syftar på Englands utrikesminister William Hague.

På Twitter hyllade Griffin även Hizbollah i Libanon som får stöd från Iran och som hjälpt den Syriska regimen att återta kontrollen över den rebellkontrollerade staden Qusair förra veckan, rapporterar Guardian.

Nick Griffin reste till Syrien tillsammans med parlamentsledamöter från högerextrema partiet i Belgien, Ryssland och Polen.

Den syriska regimen har den senaste tiden försökt få sympati i västvärlden för att dra fördelar av ett minskat stöd för upprorsmännen och försvagade krav på det internationella samfundet ska gå in i militärt.

Även i Sverige har högerextremister visat stöd för regimen i Syrien. Nationaldemokraternas partiledare Marc Abramsson skrev i ett debattinlägg i Södertäljes Länstidning att det är "hög tid för svenska politiker och journalister att sluta stödja terrorn i Syrien".

I november förra året kunde Expo Idag avslöja att en grupp svenska högerextremister planerat att resa till Syrien för att delta i strider på regimens sida, men att resan aldrig blev av.