Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Högerextremister demonstrerade i Moskva
Reuters: Tusentals högerextremister demonstrerade i Moskva mot Rysslands president Vladimir Putin. Demonstranterna krävde Putins avgång och uttryckte fientlighet mot invandrare. Omkring 25 personer greps för att ha haft armbindlar med hakkors.

Rysk politiker vill begränsa Förintelseöverlevares privilegier
JTA: Andrei Yershov, ledamot i Smolensk för Putins parti Enade Ryssland har motsatt sig att Förintelseöverlevare erbjuds gratis kollektivtrafik. "Hur kommer det sig att vi är skyldiga fångarna någonting? Är det bara för att vi inte gjorde slut med dem?" sa han i en parlamentsdebatt. Enade Ryssland har tagit avstånd från utspelet.

Wilders har skadat bilden av Holland
DutchNews.nl: Geert Wilders antimuslimska frihetsparti har skadat Hollands rykte. Det framkommer i officiella dokument. Diplomater efterfrågade tydliga instruktioner på hur de skulle förhindra att Hollands rykte skadades. Inte heller nu när Frihetspartiet inte längre är stödparti åt regeringen har Hollands rykte helt återställts. Den tidigare utrikesministern Ben Bot säger att landet blivit känt för att motsätta sig allting.

Ämnen i artikeln