Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

- Jag är rasist till en viss gräns. Det är självklart fel att döda barn, men om han var tvungen att göra det för att få sin åsikt hörd, så må det vara, sa 45-åringen till engelska The Sun.

45-åringen greps misstänkt för hets mot folkgrupp efter att på Facebook bland annat skrivit:

"Bra jobbat Anders Breivik, jag lyfter på hatten för dig"

Mannen skrev att även att Breivik förtjänar respekt för att han gjort det han trott på. Barnen på Utöya skrev han var hjärntvättade. 45-åringen ska ha kopplingar till English Defence League, rapporterar Daily Mail.

45-åringen är dock inte ensam om att ha visat sitt stöd till den norska terroristen. The Guardian har granskat reaktioner bland högerextremister efter att Breivik fick sin dom. Tidningen kan visa att medlemmar i EDL och nazistorganisationen National Front, NF, gett terroristen sitt stöd. En NF sympatisör startade förra veckan ett upprop för att få Breivik frigiven.

En medlem i EDL:s judiska avdelning har uppgett att han har brevväxlat med Breivik och hävdar att terroristen befinner sig vid "gott mod".

Nick Greger som tillsammans med en av EDL:s grundare, Paul Ray leder Order 777 anser att Breivik förtjänar en medalj för att ha "sprängt en byggnad full med marxistiska förrädare".

Order 777 är en organisation baserad i Malta som påstår sig ena "kristna motståndsrörelser".

Den antirasistiska organisationen Hope Not Hate betonar till the Guardian att det är viktigt att myndigheter tar det hot som högerextremister utgör på allvar. De senaste åren har 17 högerextremister gripits i England för terrorrelaterade brott.