Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det är framförallt på nätsajten Stormfront som missnöjet med Griffins framträdande gör sig gällande. Kritiska röster hävdar dessutom att partiledaren borde avgå eller avsättas och ersättas.

Bland namnen på eventuella efterträdare finns vice ordföranden Simon Derby och Martin Wingfield som är redaktör för partiets månadstidning, uppger Hope not hate-news. Även partiets juridiske talesman, Lee Barnes, och många högerextrema bloggare i Storbritannien är också kritiska till Griffins defensiva hållning under debatten.

Kritik från meningsfränder i utlandet

Från internationellt håll har också kritik riktats mot Griffin. David Duke skriver till exempel på sin hemsida att Griffin var oärlig i debatten och att han inte kommer gynnas av det.

I Sverige skriver den högerextrema nyhetssajten Nationell.nu att "Nick Griffin skämde ut sig" och att han "gick till och med så långt att han försvarade Israel och bekände sig till Förintelsemyten".

Tvingades ta avstånd från nazismen

Brittish National Party som grundades av den avlidne engelska nazistledaren John Tyndall har alltid stått nära vit makt-rörelsen. Under debatten konfronterades Nick Griffin bland annat för sitt samröre med den amerikanska nazistledaren David Duke. Flera gånger tvingades dessutom partiledaren ta avstånd från nazismen.