Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Muslims Against Crusades har flera gånger väckt uppmärksamhet. Ett exempel är förra årets högtidlighållande av stilleståndsdagen då offren för världskrigen hedras. Organisationen brände vallmosymboler utanför Royal Albert Hall i London. Aktionen väckte starka reaktioner eftersom vallmon är en symbol för de soldater som stupade i världskrigen. Innan aktionen hade Muslims Against Crusades publicerat en video på sin hemsida. I den påstår predikanten Abu Ubaidah att det finns en "sionistisk allians" som bedriver korståg i Somalia, Iraq, Afghanistan och Yemen, rapporterar The Telegraph.

Även inför fredagens högtidlighållande av stilleståndsdagen annonserade Muslims Against Crusades att de tänkt störa manifestationen.

Islamistorganisation har också hotat det engelska parlamentet på sin hemsida. I ett uttalande uppmanade de politikerna att minnas vad som hände den förre Labourministern, Stephen Timms, som knivhöggs. Gärningskvinnan förklarade attacken med att hon ville hämnas att Timms röstat för Englands deltagande i Irakkriget.

När den konservativa parlamentsledamoten Mike Freer skulle föreläsa i en moské i norra London i oktober möttes han av supportrar till Muslims Against Crusades som kallade honom en "judisk homosexuell gris". De skrek även att "bögar som han inte är välkomna i Allahs hus", rapporterar The Daily express.

Förbudet börjar gälla på fredagen och innebär att det är olagligt att vara medlem i organisationen och att arrangera sammankomster till stöd för guppen eller att använda sig av symboler som förknippas med organisationen.

"Muslims Against Crusades är enbart ett annat namn för en organisation som redan är förbjuden och har funnits under flera olika namn som Al Ghurabaa, The Saved Sect, Al-Muhajiroun och Islam4UK. Organisationen förbjöds 2006 på grund av att den glorifierar terrorism och vi är tydliga med att de inte ska få fortsätta bedriva dessa aktiviteter bara genom att byta namn", kommenterar inrikesministern Theresa May, enligt the Guardian.

När den svenske självmordsbombaren Taimour Abdulwahab studerade i Bredfordshire hade han kontakter med Muslims Against Crusades enligt uppgifter från den engelska antirasistiska organisationen Hope not Hate.