Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Den ideella föreningen Juridikfronten står bakom anmälan mot Sniper records, som både säljer vidare och producerar vit-makt material. Det är flera symboler på sajten, men också musikalbum och texter i dessa som anmälts för hets mot folkgrupp. Bland annat hetsas till mord av muslimer och judar och fraser som "sieg heil" förekommer i texter. Dessutom innehåller sajten bilder på hakkors och den så kallade Varghaken.

Justitiekanslern har inlett en förundersökning av Sniper Records. En annan anmälan mot nazistiska Svenska motståndsrörelsens nätsajt som publicerat ett foto där en varghake förekommer har dock inte lett till någon förundersökning. Fotot är taget på Svenska motståndsrörelsens "aktivistdagar". Justitiekanslern slår fast att det kan antas att " brottet hets mot folkgrupp har begåtts" av den som satt upp flaggan med varghaken, men att det inte går att få fram vem som är skyldig.

Själva publiceringen av bilden på Svenska motståndsrörelsens sajt menar Justitiekanslern inte är olaglig, då symbolen varit på en undanskymd plats i fotografiet.