Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Richard Jomshof vill inte låta sig intervjuas av Expo men skriver i ett mejl att uppgifterna om att ett flertal av de aktiva medlemmarna i Karlshamn och Sölvesborg ska ha lämnat Sverigedemokraterna "inte stämmer".

"Varesig jag eller Jimmie känner till att ´halva´ kommunföreningen i Sölvesborg har lämnat partiet. Vad jag vet har ingen lämnat" skriver han bland annat.

Det var på onsdagen som Expo rapporterade om ett stort bråk som brutit ut på Sverigedemokraternas årsmöte i Blekinge. Efteråt lämnade flera av de aktiva medlemmarna partiet. Andra hotade att göra det.

Den avhoppade gruppledaren Stig Werner från Karlshamn samt Tomas Fredriksson från SD-Olofström vittnade om bråk och splittring inom partiet. Båda berättade att det finns en stor irritation bland medlemmarna, bland annat riktade mot de löner som partiledningen lyfter.

Jomshof hade inför årsmötet rest runt i distriktet för att förklara de höga ersättningarna. Stig Werner sa till Expo att Jomshof sagt att partiledaren Åkesson ska ha hög lön eftersom det är "synd om honom" som får gå runt med "säpovakter".

"Det är inte för att jag ´tycker synd` om Jimmie som jag menar att han ska ha lön från partiet, utan för att Jimmie utför ett jobb åt partiet.", skriver Jomshof i sitt mejl.

Werner berättade också om hur han hamnat ute i kylan efter att ha varit sammankallande i valberedningen. Något som Jomshof tillbakavisar.

"Stig Werner har inte blivit avpolleterad. Han utsågs för ett år sedan till sammankallande i valberedningen, men har inte skött sitt uppdrag trots påminnelser. När han vaknade till liv i januari månad var det försent enligt stadgarna. Därför tvingades vi välja en ny valberedning.", skriver Richard Jomshof.