Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var när partiveteranen Arne Andersson, kommunfullmäktigeledamot sedan 2002 och tidigare ledamot av Sverigedemokraternas partistyrelse, fick beskedet att hans kommunförening i Timrå hade lagts ner av distriktsstyrelsen som han till slut fick nog.
– När jag bad länet om att få ut medlemsregistret för att kalla till ett årsmöte fick jag ett returmejl den 19 januari där det stod att föreningen skulle upplösas. Något register fick jag aldrig, säger Arne Andersson till Sundsvalls tidning.

Partidistriktet med ordföranden Johnny Skallin i spetsen har också lagt beslag på partiföreningen i Timrås partikassa. Den innehöll 188 000 kronor.
– Vi har följt partiets stadgar, säger Johnny Skallin till Sundsvalls tidning.

En annan veteran som lämnar partiet är Sverigedemokraterna i Sundsvalls tidigare ordförande Lars Henningsson. Henningsson fick nog när distriktsordföranden tillika partistyrelseledamoten och den ekonomiska talesmannen Johnny Skallin fick fler uppdrag centralt i partiet.
- Han är en katastrof, säger Lars Henningsson till Sundsvalls tidning.

Henningsson menar också att den ekonomiska redovisningen för Sundsvallsavdelningen är bristfällig.
– Bland annat finns utgifter på bilreparationer (3 000 kronor) och bildelar (2 000 kronor) på Johnny Skalins privata bil. Några kvitton har vi inte sett, säger Lars Henningsson till Sundvalls tidning.

Sverigedemokraterna i Sundsvalls kassör, den tidigare nationaldemokraten Martin Klausen, hänvisar till ordföranden Skallin när han får frågan om de försvunna kvittona.
– Det där får du tala med Johnny Skalin om, säger han till Sundsvalls tidning.

Ämnen i artikeln