Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

20-åringen, från Karlshamn, har under hösten hotat och misshandlat sin sex år yngre flickvän. På juldagen förra året skar han flickvännen med en yxa över pannan och bröstet. Det var sista gången som han våldförde sig på flickan. Efter det tog hon sig hem till sin mamma som ringde polisen.

Vid flera andra tillfällen har han hotat och misshandlat flickan. Bland annat har han vid upprepade tillfällen riktat ett luftgevär mot henne. Han har också hållit en kniv mot hennes hals. Flickan har själv sagt i förhör att hon kännt sig rädd i mannens sällskap, men ändå inte kunnat lämna honom.

20-åringen har öppet berättat i förhör att han är medlem i Nationalsocialistisk Front och att han deltog i partiets antimoskédemonstration i Växjö 25/10 2003. Anders Ärleskog, ledare för NSF, tillbakavisar att personen i fråga skulle vara medlem i partiet.

Blekinge Tingsrätt kom fram till att någon annan påföljd än fängelse inte var aktuell. Normalt skulle 20-åringen få nio månaders fängelse, men rätten tog hänsyn till mannens ringa ålder och dömde honom till sex månaders fängelse. Han ska också betala 22 000 kronor i skadestånd till den unga flickan.