Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

– Ja, jag kommer att ta över efter Viktor Carlson. Han kommer att lämna och det vi väntar på är att han formellt entledigar sig. Jag kommer bli ordförande inom de närmaste veckorna, säger Adam Berg.

Adam Berg står nära den nuvarande ordföranden i ungdomsförbundet Gustav Kasselstrand. Berg hotades med uteslutning från moderpartiet i samma veva som Kasselstrand och vice ordföranden William Hahne blev uteslutna i april.

Berg fick dock stanna kvar i partiet. I dagsläget är han andre vice ordförande i SDU Stockholm och andre suppleant i förbundsstyrelsen. Dessutom kandiderar han till SDU:s förbundsstyrelse på samma lista som Jessica Ohlsson. Listan har Gustav Kasselstrands stöd.

Samtidigt som Viktor Carlson lämnar SDU Stockholm av "personliga skäl" kommer även den nuvarande vice ordföranden i distriktet Alexander Singer att lämna SDU. Därmed tar Berg över som ordförande.

– Jag har pratat med Singer. Han säger att han är less på alltihop och därför lämnar han SDU, säger Berg.

Att Adam Berg nu tar över SDU:s Stockholmsdistrikt är ytterligare en förlust för den falang som uppmuntras av moderpartiet. Det fösta slaget kom tidigare i veckan när Viktor Carlson drog tillbaka sin kandidatur som ordförande för hela SDU. Carlson hade lyfts fram av moderpartiet som hoppades kunna bryta Kasselstrands inflytande. Nu är Kasselstrands falang ohotad vid förbundskongressen i september.

Tidigare har Expo Idag rapporterat om att Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof krävt att ungdomsförbundet "rättar in sig i ledet" och sparkar ut den nuvarande ledningen med Gustav Kasselstrand och William Hahne.

När Expo Idag når Carlson vill han inte ge några kommentarer. Expo Idag har sökt Alexander Singer för en kommentar.

Ämnen i artikeln