Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I lokalvalet ställde British National Party upp med 105 kandidater, enligt Hope not hate. Ingen blev invald. Partiet tappade väljare även i kommuner där BNP inte hade någon konkurrens av det högerpopulistiska Partiet UKIP.

I Burnley, den historiskt viktiga kommunen för BNP förlorade partiet sin representation i fullmäktige. BNP kom in i Burnleys kommunfullmäktige 2002, där de suttit sedan dess. Under tidigt 2000-tal var de kommunens näst största parti.

BNP har nu endast två förtroendevalda i hela landet. Efter valnederlaget publicerade partiet en artikel på sin hemsida där BNP:s medlemmar uppmanas att föda fler barn för att "bygga upp den brittiska etniska rasen".

"Det finns några sätt att göra detta. Det första är vit europeisk invandring, även om detta skapar problem med jobb och bostäder, i slutändan kommer deras barn långsamt bli probritter, eller deras barnbarn kommer i alla fall att bli det", står det i artikeln.

"Det andra sättet är mer kul. Jag skulle vilja föreslå att BNP:s medlemmar och att nationalister tvärsöver den nationalistiska läran engagerar sig i att skapa barn. Jag vet att många kommer att le åt detta förslag."

Textens slutkläm är:

"Låt oss göra vår bit för att Storbritannien och vår ras."

BNP:s partiledare Nick Griffin skyller valnederlaget på påstått valfusk.

"Vi kommer att hjälpa missnöjda väljare att stämma kommunen för att de bestulits sina demokratiska rättigheter. Labour fuskar, mobbare och tjuvar kommer att få betala", skriver Griffin på Twitter den tredje maj.

Griffin skriver också:

"Jag har jobbat som valkontrollant i Ryssland och Ukraina och har aldrig på en sådan här stor skala ens hört talas om anklagelser om uppenbart fusk."

Även efter BNP:s valnederlag i lokalvalen 2011 hade Nick Griffin en egen förklaring. Då skyllde han på Fukushima olyckan i Japan, som han menade fick potentiella BNP-väljare att i stället rösta på De Gröna.

BNP har den senaste tiden kantats av interna strider och stora ekonomiska problem.