Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Sverigedemokraternas budgetförslag till kommunfullmäktige i Landskrona liknar mer ett valprogram än ett dokument som berättar hur mycket pengar kommunens olika verksamheter ska få, skriver Helsingborgs dagblad. Dessutom finns en passage som visar att delar av den inte är skriven lokalt.

I det 15 sidor långa dokumentet står det bland annat att "Det är av största vikt att alla barn och ungdomar i Göteborgs kommun får ta del av den svenska värdegrunden".

När reportern från tidningen frågar Stefan Olsson, ordförande för SD i Landskrona, varför man riktat in sig på just Göteborg svarar han att partiet har "bommat".

– Vi har en rikstäckande politik och jag vet att man från andra kommuner kopierar från oss. Det är våra politiska riktlinjer, säger partiordförande Stefan Olsson till Helsingborgs dagblad.

Landskronas kommunfullmäktige väntas rösta om budget under måndagen. Möjligheterna för Sverigedemokraterna att få igenom några av sina förslag, som bland annat handlar om ökade löner för vissa kommunalt anställda samt mer personal till demensvården, är små. Olsson hoppas ändå att någon av punkterna ska gå igenom.

Ämnen i artikeln