Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Förbudskrav mot högerextrem organisation i Frankrike
Reuters. Det muslimska rådet i Frankrike uppmanar myndigheterna att förbjuda den högerextrema ungdomsorganisationen Generation Identiaire, efter helgens moskéockupationen. Det muslimska rådets ordförande Mohammed Moussaoui säger att att händelsen visar att det skett en eskalering av våldet mot muslimer. Det var i lördags som ett 70-tal aktivister ockuperade taket på en moské som är under uppbyggnad.

Den äldste överlevaren från Auschwitz har dött
Daily Mail. Antoni Dobrowolski avled i söndags i den polska staden Debno. Dobrowolski blev 108 år gammal. 1942 skickades han till Auschwitz efter att i hemlighet givit grundskolelektioner till barn, något som Tyskarna hade förbjudit i Polen.

Antisemitism fortsätter att spridas på Twitter
JTA. Efter att mikrobloggen Twitter i dagarna meddelade att de kommer ta bort den franska twittertaggen, där en tävling utlysts i antisemitiska skämt, har nya taggar dykt upp. En tag är "död jude". I den skriver twitteranvändare att de använder taggen i protest mot att Twitter rensat upp. Somliga har på twitter taggat både "död jude" och "död muslim".

Ytterligare en gripen efter vandalisering av gravplats
JTA. En 20-åring har gripits för att ha vandaliserat en historisk judisk gravplats i Nya Zeeland. Tidigare har en 19 och 23 åring gripits. De är misstänkta för att ha förstört över 20 gravstenar genom att bland annat ha sprejat hakkors och sprejat siffran 88, som i nazistiska kretsar symboliserar "Heil Hitler".

Ämnen i artikeln