Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Ledande EDL-aktivist avstängd från fotbollsmatcher
Evning Standard. Joel Titus, 21, som leder English Defence Leagues ungdomsgrupp upptäcktes när han var på väg för att se en fotbollsmatch i London. Titus stängdes av för två år sedan från alla arenor i England efter att ha deltagit i ett fotbollsbråk. Polisen vill nu att hans fotbollsförbud utvidgas. Något som en domare ska ta ställning till.

Apljud mot svensk landslagsspelare
Aftonbladet: Handbollsspelaren Lousie Sand tvingades utstå apljud och mynt kastade mot sig i Sveriges match mot Makedonien. I Tisdags utsattes Frankrike av rasistiska fans i Makedonien. Sveriges landslagschef Stefan Lövgren kommer inte att gå vidare med händelsen. Han menar att det redan är noterat och hoppas att fotbollsförbundet tar tag i det.

Antisemitismen ökar i Italien

Ansa Med. Antisemitiska incidenter har nästan fördubblats det senaste året i Italien. Organisationen Judisk dokumentation har undersökt antisemitiska händelser i Italien. Organisationen har registrerat 70 olika fall, det är över 40 procent fler än förra året. De flesta fall rör sig om antisemitiskt klotter och antisemitism på internet.