Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Man skjuten i misstänkt rasistisk attack
My Fox. En man i USA sköts i vad som misstänks vara en rasistisk attack. Skytten ska innan han avlossat skotten bland annat frågat offret om han var muslim, samt gjort rasistiska kommentarer om att han var tillsammans med en "vit kvinna". Polisen i Pasco County ber nu allmänheten om hjälp för att få in tips om förövaren. Den muslimska organisationen The Council on American Islamic Relations har gått ut med en uppmaning att muslimer i området ska vara försiktiga.

Wienerfilharmonikerna anklagas försköna sin historia
JTA. En österrikisk politiker anklagar Wiens filharmoniker för att försöka dölja orkesterns sympati för landets nazistiska ledarskap under andra världskriget. Harald Walser, historiker och parlamentsledamot för De gröna gjorde anklagelsen i en intervju. Walser citerade en notering på filharmonikernas officiella hemsida, som beskriver en konsert som framfördes på nyårsdagen av 1939 som en "sublim hyllning till Österrike" när det i själva verket var en hyllning till föreningen med Nazityskland 1938.

Antisemitiskt klotter i Toulouse
The Times of Israel. Hakkors och antisemitiska slagord har klottrats på en byggnad i Toulouse. Det var i Toulouse som en militant jihadist i mars förra året sköt ihjäl en judisk lärare och tre elever. Även i oktober ska antijudiska slagord ha sprayats på byggnaden.