Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

– Patrik Ehn kommer att tas upp på mötet, men vi kommer inte gå in på vilket utredningsmaterial vi har, säger Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen till Expo Idag.

Martin Kinnnuen uppger även att flera personärenden kommer att behandlas på mötet, men vill inte gå in på vilka det är.

Patrik Ehn har stöd av riksdagsledamoten och suppleanten i partistyrelsen Mikael Jansson. Han har tidigare sagt till TT att anklagelserna mot Ehn varit så vaga att han inte tror att det kommer att tas upp på partistyrelsemötet. Nu lägger han dock locket på.

– Jag vill inte diskutera det här ärendet i det här läget. Vi kommer att uttala oss men inte nu. Det är en intern process, säger Mikael Jansson till Expo Idag.

Även David Lång i partistyrelsen som tillhör samma falang som Ehn är fåordig.

– Jag kommer göra klart på partistyrelsemötet om vad jag tycker om det här, säger han.

Sverigedemokraterna medlemsutskott rekommenderade, enligt uppgifter till Expo Idag, efter ett möte i söndags att Patrik Ehn ska uteslutas på grund av att han är "ideologiskt avvikande". De hänvisar bland annat till uttalanden han gjort på olika sociala medier. Daniel Rondslätt anklagas för att uttalat sig "nedsättande om andra" och väckt "negativ medial publicitet" även han bör uteslutas, enligt medlemsutskottet.

Förra veckan motsatte sig SD Väst anklagelserna mot Ehn och Rondslätt. Regionpolitikern Jimmie Stranne och partistyrelseledamoten Hanna Wigh, som även sitter i Västra Götalandsregionfullmäktige gav dock sitt stöd till medlemsutskottets linje i egna yttranden.

Ämnen i artikeln