Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

– Vi måste anta att detta är högerextremism i sin värsta form. Det är skamligt att sådant här kan hända i vårt land, säger förbundskanslern Angela Merkel i tysk TV enligt Reuters.

Upptäckten som skakat Tyskland skedde efter att polisen i förra veckan hittat kropparna till två män, Uwe Mundios och Uwe Boehnhardt, i en husvagn. Bägge hade högerextrema kopplingar och tros ha begått självmord efter ett misslyckat bankrån.

När utredare kort efter fyndet undersökte ett utbränt hus fann de vapen som är kopplade till ett polismord. Polisen har även funnit vapen som använts vid åtta andra mord. De mördade är utlandsfödda butiksägare och gatuförsäljare, sju med turkiskt ursprung och en med grekiskt. Utredarna hittade också en 15 minuter lång DVD som var tänkt att skickas till islamska kulturföreningar och till media. Den tyska tidningen Der Spiegel har publicerat bilder från filmen som visar mordoffren och ett montage där rosa pantern pekar ut mordscenerna. På ett plakat i filmen står det "Tysklandturné – nio turkar skjutna".

I filmen kallar sig nazistgruppen för "Underjordiska nationalsocialister" och morden de tagit på sig har begåtts mellan åren 2000 och 2006. Mordet på poliskvinnan, som gruppen är misstänkt för, begicks 2007. Gruppen har även tagit på sig ett sprängdåd utfört i Köln 2004 som skadade 22 personer, de flesta med turkiskt ursprung.

En kvinna som använt huset där vapnen och filmen hittades,"Beate Z", överlämnade sig till polisen i tisdags. Hon anklagas för mord, mordförsök, mordbrand och för medlemskap i en terroristorganisation. Ytterligare en 37-åring har gripits misstänkt för att tillhöra nazistgruppen. Han tros ha hjälpt de tre andra, av polisen kända, medlemmarna med att tillhandahålla fordon och olika dokument. Ett av de fordonen ska ha använts vid polismordet.

Tysklands inrikesminister Hans–Peter Friedrich uppger att alla olösta mord med misstänkt koppling till extremhögern sedan 1998 kommer att granskas på nytt för att utreda om de leder till nazistgruppen.

– Det ser ut som att vi har att göra med en ny form av högerextrem terror, säger Friedrich, enligt Reuters.

I söndags samlades människor, de flesta med turkisk bakgrund, vid Brandenburger Tor i Berlin för att protestera mot nazister. Den politiska oppositionen kritiserar den tyska regeringen för att nazistgruppen inte har upptäckts tidigare.